Welke maat hondenhalsband heb je nodig?

Als je een halsband voor je hond wilt kopen dan is het fijn als deze perfect past. Daarom geven we je op deze pagina graag uitleg hoe jij weet dat je de juiste maat halsband bestelt.

Hoe meet je de hals van jouw hond?

Hoe meet je de nek van jouw hond

Het eenvoudigst is om de hals van je hond op te meten met een slap meetlint. Voor de juiste maat meet je het dikste gedeelte van de nek van jouw hond. Meestal is dit net boven de schouders. Hierbij mag je de nek van jouw hond best wat ruimer opmeten. De halsband moet natuurlijk strak zitten maar niet te strak. Een goede vuistregel is vaak om dat je er nog ongeveer twee vingers tussen kan steken. Dan zit de halsband perfect voor jouw hond.

Heb je al een hondenhalsband?

Dan is het natuurlijk slim om deze te gebruiken om de maat van de nieuwe halsband te meten. Meet je huidige halsband en kijk of deze te klein, goed of te groot is. Vaak kan je dan wel inschatten welke halsband je moet kopen. Vooral omdat de meeste halsbanden verstelbaar zijn binnen een aantal centimeter.

Heb je nog vragen over hondenhalsbanden? Wij geven je graag gratis advies. Kijk op de contact pagina hoe je ons kan bereiken en we helpen je graag om een passende halsband te vinden voor jouw hond!