Welsh Terrier

Door Mijn gezonde hond
-

De Welsh Terrier is een ruwharige, zwart en bruine hoogbenige terrier. Vaak wordt hij een kleine Airedale Terrier of zelfs een bruin-zwarte Fox Terrier genoemd. De oorsprong ligt in Wales: het westelijke deel van Groot Brittannië. Op tentoonstellingen werden deze terriers aanvankelijk ingeschreven als Black en Tan Wiredhaired Terriers. Rond 1800 werd er over de Welsh Terrier gesproken.

Ras omschrijving van een Welsh Terrier

De Welsh Terrier is een hond met een ideale maat. De kleur is black en tan: zwart zadelpatroon; de rest bruin. Verder wordt hij gekenmerkt door zijn kwadratisch bouw met een schofthoogte van circa 39 cm. De structuur van het haar is draadachtig. De vacht bestaat uit een harde bovenlaag en een zachte onderwol. Dit biedt voldoende bescherming tegen alleweersomstandigheden.

Karakter van een Welsh Terrier

Niet te elegant gebouwd doch stevig en fier. Het is een hondje met pit (het is en blijft een terrier). Zijn karakter is vrolijk, speels en nieuwsgierig. Dit zelfstandige karakter vraagt wel om een consequente opvoeding. Geduld, humor en doorzettingsvermogen wordt van zijn baas (roedelleider) gevraagd. Een fantastische vriendschap en aanhankelijkheid krijg je ervoor terug.

FCI Informatie

FCI groep 3: Terriers

Bron: Raad van Beheer.