Welsh Springer Spaniel

Door Mijn gezonde hond
-

Vanaf de 19e eeuw is de Welsh Springer Spaniel te vinden in de heuvels van Wales en staat daar bekend als een goede jachthond. De taak van de hond was om wild op te sporen en op te stoten, zodat het door de jager geschoten kon worden. In de jaren 50 is het ras naar Nederland gekomen.

Ras omschrijving van een Welsh Springer Spaniel

De Welsh Springer Spaniel is een middelgrote hond met een gedrongen bouw, berekend op uithoudingsvermogen en hard werk. De vacht is halflang, zijdeachtig en altijd dieprood en wit. De hangende oren en donkere ogen geven het hoofd een zachte uitdrukking.

Karakter van een Welsh Springer Spaniel

Welsh Springer Spaniel is vriendelijk, alert, actief, intelligent en onvermoeibaar. Hoewel veel Welsh Springers blaffen wanneer er aan de deur gebeld wordt, zal bezoek over het algemeen met enthousiasme worden ontvangen. De Welsh Springer is dan ook zeker geen waakhond. Hij is een echte gezinshond en het gelukkigst als hij bij ‘zijn’ familie kan zijn. De meeste Welsh Springers kunnen het prima met kinderen vinden. Een nadeel van deze gehechtheid aan de familie is dat verlatingsangst regelmatig voorkomt. Dit kun je voorkomen door vanaf het begin af aan jouw pup te leren omgaan met alleen te zijn. Dit moet langzaam worden opgebouwd.

FCI Informatie

FCI groep 8: Retrievers, Spaniels en Waterhonden

Bron: Raad van Beheer.