Spinone Italiano

Door Mijn gezonde hond
-

In het land van herkomst, Italië, is de Spinone een zeer gewaardeerde jachthond. Het ras is al heel oud. Meer dan 2000 jaar geleden werd al melding gemaakt van grote witte ruwharige jachthonden. De Spinone is een afstammeling van de Segugio Italiano, een jachthond uit de Middeleeuwen. Vanaf de 13e eeuw wordt dit ras Spinone Italiano genoemd. Het staat bekend als helper van de mens.

Ras omschrijving van een Spinone Italiano

Een Spinone is een grote, ruwharige, grove, stoere hond. In lichaamsbouw neigt de Spinone naar een vierkante bouw. Bijzonder is de opbouw van het hoofd dat zich kenmerkt door de uit elkaar lopende (divergerende) lijnen van de voorsnuit en schedel. Opvallend bij de ruglijn (bovenbelijning) van dit ras is de lichte dip op de hoogte van de elfde rugwervel.

Karakter van een Spinone Italiano

De Spinone is een prettige, makkelijke hond. Hij is intelligent, vrolijk, gelukkig en enthousiast en gebruikt dat vaak en graag voor eigen voordeel. Soms doet de Spinone er lang over om overtuigd te raken van het nut van een commando, maar als hij er van overtuigd is, zal hij je nooit in de steek laten. Behandel de Spinone als een lid van het gezin en hij zal makkelijk tevreden zijn.

FCI Informatie

FCI groep 7: Voorstaande honden

Bron: Raad van Beheer.