Skye Terrier

Door Mijn gezonde hond
-

De Skye Terrier behoort tot één van de oudste rassen. De Skye vindt zijn oorsprong op de eilanden aan de westkust van Schotland en dankt zijn naam aan een van deze eilanden; het eiland Skye. Het was de hond van de aristocraten, de grootgrondbezitters en werd gebruikt voor de jacht op o.a. de das, de otter en de vos. In Nederland behoort de Skye Terrier, tot de zeldzame rassen.

Ras omschrijving van een Skye Terrier

Een kortbenige, lange hond. Hij is twee keer zo lang als hij hoog is, en met een rechte rug en een overvloedige vacht.Vooral het buitengewoon krachtige gebit en sterke front, gaven het ras de capaciteiten om onder moeilijke omstandigheden, in zeer zwaar terrein, het werk te doen. Maar ook door zijn soepele gangwerk, maakt het een elegante en waardige indruk, Zowel staande als hangende oren zijn toegestaan. De schofthoogte van de Skye is ongeveer 25 cm. Het gewicht ligt rond de 12 kilo.

Karakter van een Skye Terrier

Elegant en waardig. Een scherpzinnige eenmanshond, die terughoudend is ten opzichte van vreemden. Echter uiteindelijk wint de nieuwsgierigheid.In tegenstelling tot wat je zou verwachten zijn de Skye Terriers geschikt voor gehoorzaamheids- en/ of behendigheidstraining. De Skye is een grote hond in een kleine verpakking.

FCI Informatie

FCI groep 3: Terriers

Bron: Raad van Beheer.