Korea Jindo Dog

Door Mijn gezonde hond
-

Afkomstig van het eiland Jin, ten zuidwesten van Korea. Het enige Koreaanse hondenras dat aan een dreigende uitsterving is ontkomen door overheidserkenning in 1967 als onderdeel van het nationale natuurlijke erfgoed, en door verbetering van de lokale omgangsvormen met dieren. Japan bezette Korea de eerste helft van de vorige eeuw; het contact tussen die twee landen maakt het waarschijnlijk dat Koreaanse Jindo's zijn gekruist met onder andere het in uiterlijk meest verwante Japanse ras, de Akita.

Ras omschrijving van een Korea Jindo Dog

Ze hebben een dikke, korte uitstaande vacht, meestal lichtrood met witte aftekening (vergelijkbaar met het 'urajiro' van de Akita en Shiba) of eenkleurig rood, verder zwart-wit en wit, heel soms black and tan.

Karakter van een Korea Jindo Dog

Waaks, gepassioneerd jager, reuen vaak zeer dominant ten opzichte van geslachtsgenoten. In Korea zinnebeeld van trouw en loyaliteit aan de baas, dus zeer gehecht aan zijn eigen mensen, inclusief kinderen. Gereserveerd en voorzichtig ten opzichte van vreemden. Rustig in huis, buiten speels, actief en onvermoeibaar.

FCI Informatie

FCI groep 5: Spitsen en oertypen

Bron: Raad van Beheer.