Jack Russell Terriër

Door Mijn gezonde hond
-

De Jack Russell Terriër is een aan de Parson Russell Terriër verwant ras. De Jack Russell verschilt van de Parson Russell met name in lichaamsverhoudingen en maat, maar is net als de Parson een normaalbenige terriër. Groot-Brittannië is het land van herkomst, echter is de Jack Russel daar pas sinds 1 januari 2016 officieel erkend. Het land van ontwikkeling is Australië, waar de Jack Russell al tientallen jaren een erkende rashond is. Het ras komt in Nederland zeer veel voor.

Ras omschrijving van een Jack Russell Terriër

Sterk, actief, lenig en behendig. Het is een krachtige, maar kleine terriër. Hij is langer dan hoog, maar met rechte, normaal gevormde benen. De borstkas is met twee handen te omspannen. Het snelle gangwerk is recht en vast. Maakt de indruk van een werkende terriër.

Karakter van een Jack Russell Terriër

Een vrolijke, gezellige huishond. Trouw en kan goed overweg met kinderen. Zeer actief, heeft dus behoefte aan meer dan een blokje om. Moet zijn energie kwijt kunnen, anders gaat hij dat binnenshuis doen. Heeft een goede, consequente opvoeding nodig! Door zijn onvermoeibare aard zeer geschikt voor hondensporten als behendigheid en flyball.

FCI Informatie

FCI groep 3: Terriers

Bron: Raad van Beheer.