Griffon Korthals

Door Mijn gezonde hond
-

Dankt zijn naam en zijn bestaan aan de Nederlander Eduard Karel Korthals, wiens leven werd beheerst door de jacht en zijn passie voor jachthonden. Hij stelde zich tot doel een consistent verervend, ruwharig staand jachthondenras te scheppen. In 1877 vertrok Korthals naar Duitsland en enkele jaren later werd zijn belangstelling voor de Griffon gewekt. In 1887 lukte het hem constant verervende Griffons te fokken en hij liet de rasstandaard voor deze Griffons officieel vastleggen. Deze rasstandaard is sindsdien niet meer gewijzigd.

Ras omschrijving van een Griffon Korthals

Goed gebouwde, ruwharige hond, vol kracht en adel met een niet te brede schedel en een lange en vierkante voorsnuit. De donkergele tot bruine ogen hebben borstelige wenkbrauwen; de goed ontwikkelde snor en baard geven de hond zijn kenmerkende vaste en zelfverzekerde uitdrukking.

Karakter van een Griffon Korthals

Opgewekt en aanhankelijk, niet zenuwachtig. Een betrouwbare bewaker van huis en hof. Een vaste hand van opvoeding is nodig. De Griffon is niet moeilijk te trainen en onder appèl te krijgen. Kan goed in huis worden gehouden en een buitenkennel is niet nodig.

FCI Informatie

FCI groep 7: Voorstaande honden

Bron: Raad van Beheer.