Engelse Springer Spaniel

Door Mijn gezonde hond
-

De Engelse Springer Spaniel is een van de oudste spanielrassen. Van oorsprong is het een veelzijdige jachthond die wordt gebruikt om het wild op te stoten uit de dichte dekking. In het Engels noemt men dit "to spring the game" en hieraan heeft dit ras zijn naam te danken. Daarnaast is de Engelse Springer Spaniel ook een goede apporteur van het geschoten wild. Afgezien van zijn kwaliteiten als jachthond, is de Engelse Springer Spaniel ook zeer geschikt als gezelschapshond.

Ras omschrijving van een Engelse Springer Spaniel

De Engelse Springer Spaniel heeft lobvormige oren en een dichte, weerbestendige vacht. De kleur van de vacht is leverkleurig en wit, zwart en wit, of elk van deze kleuren met een tan-aftekening. 

Karakter van een Engelse Springer Spaniel

De Engelse Springer Spaniel is een vrolijke en actieve hond. Zijn vriendelijke karakter zorgt ervoor dat hij lief is met kinderen en dat hij sociaal is in de omgang met andere honden. Het is een intelligente hond met veel "will to please" die wel een consequente opvoeding nodig heeft om zijn uitstekend ontwikkelde jachtinstinct in goede banen te leiden. Over het algemeen zijn de honden uit showlijnen wat rustiger van aard dan de honden uit jachtlijnen, maar voor beide typen geldt dat zij mentaal en fysiek voldoende moeten worden uitgedaagd zodat zij hun energie kwijt kunnen.

FCI Informatie

FCI groep 8: Retrievers, Spaniels en Waterhonden

Bron: Raad van Beheer.