Dwergkeeshond

Door Mijn gezonde hond
-

De Keeshond is een type hond dat vanaf circa 400 vóór Christus op verschillende plaatsen in Europa voorkwam, als bewaker van huis en hof. Pas in de 19e eeuw ontstonden naast het grote slag (dat wat kleiner was dan het slag dat nu als "groot" wordt omschreven) ook de kleinere slagen, die geliefd werden als gezelschapshond. Komt voor in veel variëteiten: vele kleuren en grootteslagen; dit is de kleinste. Ook bekend onder de Engelse benaming Pomeranian of in het Nederlands Pomeriaan, afgekort tot Pom of Pommetje.

Ras omschrijving van een Dwergkeeshond

De bovenvacht is lang, recht, afstaand, fluwelig op gezicht, oren, voorkant van de benen en de voeten. Ondervacht kort en dik. Kleuren: zwart, bruin, wit, oranje, wolfsgrauw, crème, champagnekleurig, crème-sable, oranje-sable, black and tan en bont (witte grondkleur met zwarte, bruine, grijze of oranje vlekken).

Karakter van een Dwergkeeshond

Vrolijk en vriendelijk, soms wat eigenwijs, zeer nieuwsgierig. Bijzonder gehecht aan zijn eigen mensen, oplettend en leergierig. Beslist geen schoothondje. Zeer waakzaam en bij onraad snel geneigd tot blaffen. 

FCI Informatie

FCI groep 5: Spitsen en oertypen

Bron: Raad van Beheer.