Bouvier des Flandres

Door Mijn gezonde hond
-

De Bouvier des Flandres komt oorspronkelijk uit het noordwesten van Frankrijk, België en het zuidwesten van Nederland. Vanwege zijn kalme, maar waakse karakter, werd hij in deze streken voornamelijk gebruikt als veedrijver en trek- of karhond op boerderijen. Tegenwoordig dient hij vaak als waak- en verdedigingshond, maar voornamelijk als gezelschaps- en gezinshond.

Ras omschrijving van een Bouvier des Flandres

De Bouvier des Flandres is een ras dat behoort tot de herdershonden. Hij heeft over het algemeen een ruwharige, dubbele vacht en is vaak grijs/zwart gestroomd. Hij mag ook een zwarte vacht hebben. De schofthoogte van de Bouvier des Flandres bij teven is 59-65 cm. Bij reuen is dit 62-68 cm. Het gewicht van de Bouvier des Flandres ligt tussen de 30 en 40 kilogram. De Bouvier des Flandres kan gemiddeld 10 tot 12 jaar worden.

Karakter van een Bouvier des Flandres

De Bouvier des Flandres is een kalme, waakse hond met een energiek temperament. Ook heeft hij een eigenzinnig en zelfstandig karakter. De Bouvier des Flandres is zeer kalm in de omgang met kinderen en kan goed omgaan met andere huisdieren. Hij is naast een waak- en verdedigingshond dus ook heel geschikt als gezelschaps- en gezinshond. De Bouvier des Flandres is goed op te voeden, maar heeft een consequente hand nodig. Zo heeft hij snel de neiging om zijn eigen regels te bepalen. Om hem op te voeden, heb je wel veel geduld nodig. De Bouvier des Flandres heeft veel beweging nodig en hij brengt graag een deel van de dag buiten door. Daarentegen liggen ze ook graag binnen bij het gezin.

FCI Informatie

FCI groep 1: Herdershonden en veedrijvers

Bron: Raad van Beheer.