Bloedhond

Door Mijn gezonde hond
-

Als land van herkomst wordt België aangemerkt, maar Engeland heeft een uitermate bepalende rol gespeeld in de ontwikkeling van het ras. De Bloedhond stamt af van honden die in de elfde eeuw door de Normandiërs mee naar Engeland zijn genomen, afstammelingen van o.a. in de Ardennen voorkomende zwarte en black en tan Lopende Honden. Dankt zijn naam hoogstwaarschijnlijk aan de mate van zuiverheid van het ras. In hem zijn in sterke mate alle punten en eigenaardigheden van de op de reuk jagende honden verenigd; beschikt over een uitzonderlijk reukvermogen. Is groot en sterk gebouwd met een majestueus hoofd. Opvallend is zijn dunne losse vel dat vooral uitkomt bij het hoofd en de hals.

Ras omschrijving van een Bloedhond

Een krachtig postuur; groot en zwaar van bouw. Een imponerend hoofd dat lang en naar verhouding vrij smal van vorm is met fraaie rimpeling. Zeer laag aangezette en lange naar binnen gedraaide oren en een melancholische oogopslag; het gangwerk is verend, slingerend en zeer uitgrijpend.

Karakter van een Bloedhond

Bijzonder aanhankelijk, verdraagzaam, zachtaardig en gevoelig; door zijn indrukwekkende postuur straalt zijn hele voorkomen waardigheid, verstandigheid en zelfbewustzijn uit.

FCI Informatie

FCI groep 6: Lopende honden en zweethonden

Bron: Raad van Beheer.