Australian Terrier

Door Mijn gezonde hond
-

Liefdevol ook wel 'Aussie' genoemd. Uit verschillende terrierrassen die Engelse kolonisten begin en midden jaren 1900  naar Australië brachten, is er een pittige cocktail ontstaan. Een snelle, robuuste en intelligente werkhond, die onder barre omstandigheden, het erf bewaakt, ongedierte verdelgt en schapen hoedt. Zijn ongelooflijke aanpassingsvermogen, zijn razendsnelle reacties, zijn enorme lichaamsbeheersing en sprongkracht, maken hem vandaag de dag tot een actieve sportkameraad.

Ras omschrijving van een Australian Terrier

Een klein ras (schouderhoogte 25 cm). Zijn uiterlijk is kortbenig, gespierd, iets langer dan hoog en een ruig uiterlijk. De Australian Terrier komt voor in de kleuren blue en tan, rood en zandkleurig. Typisch is de grote kraag en zijn zachte, grappige kuifje. De donkere, kleine ogen en de puntige rechtopstaande en zeer beweeglijke oren geven hem een alerte en ondeugende uitstraling. 

Karakter van een Australian Terrier

De Aussie heeft een moedig, vasthoudend, zelfstandig karakter en is uitermate slim. Een grote hond in klein formaat. Behalve goede erf-bewakers, zijn zij ook heel geschikt als familiehond. Ze zijn sociaal en kunnen met andere diersoorten samenleven. De Australian Terrier is doorgaans een vrijbuiter met geheel eigen ideeën, zodat een strikte aanpak in de opvoeding noodzakelijk is. Het is overigens wel een snelle leerling. De terrier voelt zich het prettigst als hij lekker kan ravotten, maar past zich gemakkelijk aan. Door zijn aanhankelijkheid en zijn vriendelijke, sociale gedrag tegenover kinderen en soortgenoten is hij een enorm fijne gezinshond. Vriendschap met een Aussie is een vriendschap voor het leven!

FCI Informatie

FCI groep 3: Terriers

Bron: Raad van Beheer.